Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

cover Some Prefer Nettles

cultuur

bibliotheek

Bib-tip: Some prefer nettles

1) Klassiekers als The Great Gatsby, Romeo and Juliet en Jane Eyre kennen geen geheimen voor jou. Toch heb je nog nooit van deze titel gehoord: lees vooral verder!
2) Geen boekenwurm? Geen zorgen! Deze klassieker telt slechts 150 pagina's.
3) Je hebt al zo veel boeken gelezen dat je niet weet welke titel je nog zou kunnen verbazen? Dan is deze tip iets voor jou!

Bij klassiekers denken we al eens snel aan Shakespeare en Jane Austen. Toch was Junichiro Tanizaki een van de grootste Japanse schrijvers van vorige eeuw! Zo publiceerde hij in 1929 (88 jaar geleden dus, als dat geen klassieker is...) Some prefer Nettles, een bescheiden verhaal dat zo'n 150 pagina's telt (met andere woorden heeft zelfs de bib-mijdende student geen excuus om dit pareltje niet te lezen).

Tanizaki neemt ons mee naar het Japan van de vorige eeuw waar het huwelijk van Kaname en Misako in duigen dreigt te vallen. Zoonlief wordt afgeleid met cadeaus uit het mysterieuze Westen (dat zijn wij), schoonpapa is ervan overtuigd dat datzelfde Westen de wortel van alle kwaad in de wereld is (en zo ook in Kaname en Misako's relatie - sorry papa), en die laatsten zoeken ondertussen genegenheid in de armen van een ander. Je kan dus zeker niet zeggen dat je van deze klassieker in slaap valt, in tegendeel! Zelf heb ik het boek in één ruk uitgelezen.

Vind Some prefer nettles bij een bib bij jou in de buurt.

Nog geen Cultuurcheques? Je koopt en beheert ze hier

Japans gezegde © straightdopeness.wordpress.com