Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

cultuur

Autumn Falls

Het nieuwe academiejaar is van start gegaan. Er staat een nieuwe herfst voor de deur. De zomerkleren maken stilaan plaats voor dikke truien en winterjassen. En er is een nieuwe editie van Autumn Falls. 
Want wie herfst zegt, zegt Autumn Falls! (althans de muziekfanaten onder ons.) 

 

'Autumn Falls' is een reeks concerten geprogrammeerd door bookingskantoor Toutpartout verspreid over heel het land. De line-up bestaat uit zowel binnen- als buitenlandse artiesten en is een interessante mix tussen jong talent en gerenommeerde namen. Kortom: leuke versnaperingen voor het muzikale najaar! 

Mijn doel is, net zoals vorig jaar, jullie te pas en te onpas via deze blog op de hoogte te houden van de kleppers die in de Koekestad komen spelen. Om het overzichtelijk te houden zal ik proberen om per maand een overzicht te geven. 

 

Oktober

11.10 - Micah P. Hinson

Een Texaan in de Arenberg. Op zich niet zo speciaal, maar er zit een verhaal achter. In een ver verleden kampte Micah P. Hinson met alcohol- en drugsproblemen. Dit zorgde ervoor dat hij nachten als dakloze op straat door bracht, maar ook achter tralies. Gelukkig voor hem (maar ook voor ons!) vond hij redding in muziek. Dit verklaart ook ineens de donkere songwriting en doorleefde stem. 
In een minder ver verleden kreeg hij te horen zijn armen mogelijk nooit meer te kunnen gebruiken na een verkeersongeluk op tour in Spanje. Hij trommelde zijn bevriende muzikanten op, stuurde zijn demo's naar hen op en wist zo een album in te blikken waarbij zijn eigen handen geen noodzaak waren. Het album en de genezing werd rijkelijk gevierd met een goed onthaalde tournee. Nu, 3 jaar later, probeert hij een vervolg te breiden aan het vorige hoofdstuk. Zijn nieuwe album heet 'Presents The Holy Strangers' en wordt door Micah zelf omschreven als een 'moderne folk opera'.
Op woensdag 11 oktober kan je hem in vol ornaat bewonderen in de Arenberg. Hieronder alvast een voorproefje.

19.10 The Girl Who Cried Wolf

Leuk nieuws: The Girl Who Cried Wolf speelt op donderdag 19 oktober in het Trix café. Leuker nieuws: het concert is volledig en 100% gratis. Reden van deze gelegenheid is de voorstelling van hun nieuwe EP. 
Kortom, jonge Belgen die je gratis en voor niks meenemen in een duistere, melancholische trip. Om nu alvast in de sfeer te komen, kan je hier, hier of hier klikken. Ook weer geheel gratuit.
(Consumeren van dranken en merchandise zijn wel zelf te betalen. Let op, geld lenen kost ook geld. Maar mevrouw Leemans is en blijft uw vriendin.)

 

22.10 The Fresh & Onlys 

Pretentieloze rock die schommelt tussen poprock en metal rock en waar garage nooit veraf is. Galmende gitaren en een diepe baslijn zorgen voor een stevig rock 'n' roll feestje. De weirdos uit San Francisco zorgen op zondag 22 oktober voor de muziek, dus je moet alleen jouw dansschoenen (en waarschijnlijk oordoppen) meenemen. Feestlocatie: Het Bos. Tot dan!

 

29.10 Mauroworld 

Op zondagavond 29 oktober wordt de Arenberg even de speeltuin van Mauro Pawlowski. Hij komt er niet spelen met één, ook niet met twee, en zelfs niet met drie projecten, maar met zes. Ja, dat lees je goed, zes (6!) keer zal hij op het podium stappen met telkens een andere formatie rond hem. 

Zij die Mauro dus van al zijn kanten willen zien, zijn er best bij op deze -toch wel- speciale avond!