Overwinteren in Antwerpen

Oh, december. Het sneeuwt (in de Ardennen), de dagen zijn op z’n kortst, je kot voelt aan als de koelruimte van de Colruyt en zelfs wanneer je een legging onder je jeans draagt is het nog te koud om de straat op te komen. Het liefst van al blijf je lekker binnen, waar je onder drie fleece dekentjes je favoriete serie bingewatcht. Ik snap het. Maar Antwerpen is zo mooi in de winter! Trek dus snel je thermisch ondergoed aan, neem je Antwerp Student Guide bij de hand en kom alvast in de kerstsfeer op volgende locaties.

Chinatown voor foodies

Kalkoen en kroketten beu gegeten? Vergeet je traditionele kerstmenu en vier de feesten dit jaar op z’n Chinees. Ik hoor je al denken; laten we met z’n allen naar Sun-Wah gaan! En ja, Sun-Wah is ongetwijfeld de grootste Aziatische supermarkt in het centrum van Antwerpen en ze hebben hier werkelijk alles. Maar voor de full experience moet je aan de overkant van de straat zijn, bij Foek Wing Supermarket. Foek Wing is een donker winkeltje waar je al snel voorbij zou lopen, maar ze hebben er een gigantische collectie kruiden en Aziatische condimenten. Een absolute aanrader. Je vindt ze in de Van Wesenbekestraat, rechtover Sun-Wah. 

De lichtjes van de… Scheldekaaien

Zet je muts op, want hier is het lekker windy! Er is niet gezelliger dan een avondwandeling langs de kaaien; jij en je lief kunnen lekker tegen elkaar aan kruipen, het is de perfecte plek voor een frisse winter-picknick met je beste vrienden, en wat is er nu mooier dan de reflectie van de kerstlichtjes in de Schelde? 

Grote (kerst!) Markt

Het is misschien een cliché, maar toch is het elk jaar uitkijken naar de Antwerpse kerstmarkt. Snuisteren tussen schattige juweeltjes en gekke kerstmutsen, een Luikse wafel aan één van de eetstalletjes, een beker chocomelk met marshmallows en een peck on the lips onder de mistletoe; gezelliger kan het niet worden. 

Buchbar: koffie en kerstcadeautjes

Honger gekregen van al dat wandelen? Maak dan een pitstop bij Buchbar. Van woensdag tot en met zondag kan je hier terecht voor een heerlijk stuk taart, een dampende kop koffie én een goed boek. Buchbar verkoopt namelijk ook boeken! Van novels over biografieën tot de mooiste kinderboeken, hier vind je gegarandeerd het perfecte kerstcadeautje. 

(dak van het) MAS

Je bent geen student in Antwerpen als je nog nooit het uitzicht op de stad hebt bewonderd vanaf het dak van het MAS. Het panorama ondergaat echter een complete make-over wanneer je de roltrappen bij het vallen van de avond beklimt. De zonsondergang wordt mooier met elke verdieping die je dichter bij het dak brengt.

©Becniv fotografie

Nog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichtenNog interessante nieuwsberichten