Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

plantin moretus

Leisure/Culture

FAQ Cultuurcheques

Vragen over de aankoop of het gebruik van Cultuurcheques? Dan vind je hieronder vast een antwoord!

Aankoop

 

 • Hoe koop ik Cultuurcheques aan?

Heb je al een A-profiel van stad Antwerpen: Klik bij ‘Koop en beheer je Cultuurcheques’ op www.gate15.be/cultuurcheques op 'Inloggen met A-profiel'. Log in met je gebruikersnaam en paswoord en koppel je als student aan de hand van je studentennummer. Met je betaalkaart koop je online je set van zeven Cultuurcheques voor 10 euro.

Heb je nog geen A-profiel van stad Antwerpen: Klik bij ‘Koop en beheer je Cultuurcheques’ op www.gate15.be/cultuurcheques  op 'A-profiel aanmaken' en maak op de pagina van het A-profiel een gebruikersnaam en paswoord aan. Je krijgt een activatielink via mail. Surf terug naar www.gate15.be/cultuurcheques, log in met je gebruikersnaam en paswoord en koppel je als student aan de hand van je studentennummer. Met je betaalkaart koop je online je set van zeven Cultuurcheques voor 10 euro.

 • Wie kan Cultuurcheques aankopen?

Enkel studenten verbonden aan Universiteit Antwerpen, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen,  Hogere Zeevaartschool Antwerpen, Instituut voor Tropische Geneeskunde, Karel de Grote Hogeschool , KU Leuven Antwerpen en Thomas More Antwerpen hebben recht op de aankoop van Cultuurcheques

Studenten aan de Antwerp Management School, HBO5 studenten aan AP Hogeschool, doctoraatstudenten, master-na-masters aan Universiteit Antwerpen en studenten van campussen buiten Antwerpen komen niet in aanmerking voor de aankoop van de cheques.

 • Ik kan mezelf niet koppelen als student

Stuur een mailtje naar de cultuurcoördinator van je onderwijsinstelling met vermelding van je studentennummer en voor- en achternaam.

Verzilveren

 

 • Waar vind ik mijn Cultuurcheques?

Je kan je Cultuurcheques ten allen tijden raadplegen en beheren op je persoonlijk dashboard op www.gate15.be/cultuurcheques. Daar kan je ze ook downloaden als PDF of in je Passbook-applicatie voor smartphone.

 • Waar kan ik terecht met Cultuurcheques?

De Cultuurcheques zijn geordend op thema: film, theater, dans, muziek, klassieke muziek, museum en bibliotheek. Een overzicht van deelnemende cultuurhuizen is opgenomen op www.gate15.be/cultuurcheques. Je kan de deelnemende huizen filteren per thema en dit op lijst en/of stadsplan. Inspiratie vind je in onze kalender, waar je eveneens kan filteren op thema.

 • Hoe ruil ik mijn Cultuurcheque in voor een toegangsticket?

Je kan op drie manieren met een Cultuurcheque een voorstelling/bezoek aan een cultuurpartner reserveren/inwisselen voor een ticket, op voorwaarde dat dit gangbare reservatiekanalen zijn voor de desbetreffende cultuurpartner:

 1. Via telefoon: je geeft de unieke code van de Cultuurcheque door. Deze code vind je onder de QR-code van je cheque. Let op! De unieke code is hoofdlettergevoelig en er is een verschil tussen nul en hoofdletter O.

 2. Via e-mail: je stuurt de Cultuurcheque als pdf of geeft de unieke code van de Cultuurcheque mee.

 3. Via onthaal/ticketbalie: studenten reserveren ter plekke met een Cultuurcheque in Passbook, een pdf op smartphone, door het vermelden van de unieke code van de Cultuurcheque of met een afgedrukte Cultuurcheque.

Na ingave van de unieke code/scanning van de cheque ziet het cultuurhuis onmiddellijk dat de cheque correct verzilverd is. De verkoop wordt verder afgewerkt in het eigen ticketingsysteem van het cultuurhuis. Je krijgt je toegangsticket voor de gekozen voorstelling zonder bijkomende opleg.

Flowchart Cultuurcheques
 • Mijn unieke code wordt niet aanvaard. Wat nu?

De unieke code is hoofdlettergevoelig en let op het verschil tussen nul en hoofdletter O.

Is je cultuurcheque nog niet gebruikt, maar je code kan niet verzilverd worden, stuur dan je gebruikersnaam, email en unieke code naar info@gate15.be. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om dit na te kijken en indien nodig recht te zetten.

 • Moet ik steeds op voorhand reserveren?

Indien er niet met reservaties wordt gewerkt en/of er nog plaatsen beschikbaar zijn voor de gekozen productie, kan je ter plekke bij een cultuurhuis je Cultuurcheque gebruiken.

Vragen

 

 • Wie is de cultuurcoördinator van mijn onderwijsinstelling?

Een overzicht van de cultuurcoördinatoren per onderwijsinstelling vind je hier.